Жінки Радомильщини творять добрі справи, допомагаючи медичним працівникам

Місто Радомишль стало першим містом в Житомирській області, в якому виявили перший випадок коронавірусної інфекції. На сьогодні персонал медичних закладів та пацієнти, представники громади міста та району потребують як матеріально-технічної, так і психологічної та інформаційної підтримки.

Разом з цим громадські активісти не залишилися осторонь проблеми, не пішли на моральну самоізоляцію, а навпаки прийняли найбільший виклик сьогодення, як залишитися людьми, керуватися цінностями добра і любові, допомогти тим, хто опинився в біді. Світовий досвід говорить, що саме жінки є носіями змін та швидко адаптуються до життєвих викликів. Це підтвердила і Радомильщина.

Мережею організацій громадянського суспільства «Зелена Житомирщина» за підтримки жінок-лідерів, було створено групи самоорганізації жінок з Вишевицької та Радомишльської громади для допомоги медичним та громадським закладам міста та району, які лише за 2 тижні пошили 300 захисних костюмів та масок, які були передані до 3-ьох медичних та соціальних закладів Радомишльського району:

  Радомишльського центру первинної медико-санітарної допомоги;

  Радомишльського психоневрологічного інтернату;

  Вишевицької амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Крім того, маски та костюми було передано в села Ірша, Веприн та інші села Радомишльського району.

Ми щиро дякуємо всім жінкам Ігнатовій Ользі Радіонівні, почесному жителю м. Радомишль, голові громадської організації «Жінки за довкілля», Охотенко Світлані Володимирівні, директору Радомишльського психоневрологічного інтернату, Дяченко Марині Олександрівні, координатору Мережі, Козленко Любові Миколаївні, в.о. старості Іршанського старостинського округу,  Нігородовій Світлані Анатоліївні, Національному координатору ПМГ ПРООН-ГЕФ в Україні, жінкам-майстриням Валентині Зубленко (м. Радомишль), Антоніні Куцько (с. Вишевичі), Ользі Некрашевич (м. Радомишль), Валентині Срібнюк (м. Радомишль), які продовжують творити добрі справи в цей нелегкий період боротьби із коронавірусною епідемією.

 

Долучайтесь до наших ініціатив із створення та діяльності груп самодопомоги! Бажаємо всім міцного здоров’я!