ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ ОБЛАСНОГО КОНКУРСУ МАЛЮНКУ «НАМАЛЮЙ ГРОМАДУ ТА ДОВКІЛЛЯ - ВИРІШУЙ ПРОБЛЕМУ ЗАБРУДНЕННЯ ПОВІТРЯ !!!»

16 вересня 2019 року в 32-гу річницю підписання Монреальського протоколу та Міжнародного дня охорони озонового шару в м. Житомирі на базі Житомирського агротехнічного коледжу відбулося нагородження переможців обласного конкурсу малюнку «Намалюй громаду та довкілля - вирішуй проблему забруднення повітря !!!», за підтримки проекту ПРООН/ГЕФ «Підвищення рівня обізнаності з питань захисту озонового шару та запобігання змінам клімату – національний внесок у виконання Монреальського протоколу», ГО «Розвиток та довкілля», Мережі ОГС «Зелена Житомирщина» та Житомирського агротехнічного коледжу.

В конкурсі взяли участь близько 200 учнів віком від 8 до 17 років із 26 закладів освіти м. Житомира та Житомирської області (Народицький, Олевський, Ємільчинський, Хорошівський, Радомишльський, Попільнянський, Черняхівський райони). За підсумками професійної роботи журі було визначено 27 переможців за трьома номінаціями: «Я люблю свою громаду», «Дій за озон», «Дихай чистим та безпечним повітрям».  

Переможці конкурсу малюнку отримали дипломи та цінні подарунки, а їх педагогічні керівники відзначені подяками. В рамках програми 50 учасників заходу підвищили рівень обізнаності з питань значення озонового шару для людини та природи, його збереження, згубного впливу ультрафіолетового випромінювання Сонця на живі організми та способів захисту від нього, запобіганням змінам клімату, ознайомилися з кращими практиками освіти для сталого розвитку, пограли в екологічну гру «Дій за озон» та відвідали музейний комплекс Житомирського агротехнічного коледжу.

Дуже приємно, що за допомогою конкурсу було привернуто увагу багатьох дітей та молоді Житомирської області до проблем забруднення довкілля, зміни клімату, зокрема руйнування озонового шару, його охорони та відновлення. Адже людство не в змозі запобігти появі озонових дір, однак, зберегти озон хоча б на побутовому рівні підсильно кожній людині.