Світовий конгрес МСОП

З 5 по 16 вересня 2012 року на острові Чеджу (Республіка Корея) проходив Всесвітній конгрес Міжнародної Спілки Охорони Природи (МСОП).

Ця організація була створена в 1948 році в Женеві і є на сьогодні найбільшою і найбільш авторитетною природоохоронною організацією з офісами в усіх регіонах світу, об’єднуючи сотні членів-агентств та урядів, тисячі недержавних організацій (НУО) та індивідуальних членів. Спілка допомагає шукати практичні розв’язання найнагальніших проблем у сфері екології та розвитку, була ініціатором організації Форуму в Ріо-де-Жанейро (1992). МСОП підтримує наукові дослідження, реалізує конкретні проекти і служить платформою для урядів, НУО, структур ООН, бізнес-структур та місцевих громад для розроблення та імплементації стратегій, законодавства та найкращих практик.

Конгрес складався з двох основних компонентів:

  • Форум – центр громадських дискусій, що збирає представників усіх верств суспільства для обговорення найбільш актуальних питань збереження природи.
  • Асамблея членів – найвищий орган прийняття рішень МСОП. Унікальний глобальний екологічний парламент, який залучає уряди та неурядові громадські організації – великі та малі, національні та міжнародні – до прийняття спільних рішень.

Темою цьогорічного конгресу стала тема “Природа +”, слоган, який є простим і легко запам’ятовується, а також який охоплює основне значення природи та її природний зв’язок з кожним аспектом нашого життя:

  • Природа + Клімат
  • Природа + Харчування
  • Природа + Розвиток
  • Природа + Народ та уряд
  • Природа + Життя

Конгрес вивчив багато з найбільш гострих екологічних проблем та пов’язані з ними виклики розвитку.

Детальніше за посиланням: http://www.iucnworldconservationcongress.org/