«Сафарі для громад»: квест із пошуку природоорієнтованих рішень для місцевих громад

Для вирішення сучасних екологічних викликів громадам необхідно брати активну участь у пошуку рішень. Зробити цей процес максимально ефективним та цікавим допоможе спеціальний квест «Сафарі для громад».

Сафарі для громад – це дводенна пригода, яка об'єднає членів спільноти, щоб колективно визначити, обговорити та знайти ідеї для вирішення проблем громади і планування подальших кроків, використовуючи природоорієнотовані рішення. Тобто інноваційні рішення, які спираються на логіку і моделі, запозичені з природніх екосистем.

Концепцію «Сафарі для громад» розроблено Лабараторією Інноваційного Розвитку Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні – глобальною ініціативою ПРООН, яка спрямована на визначення, розробку та розповсюдження інноваційних та стійких рішень для місцевих громад.

Детальніше ознайомитись із концепцією можна на сайті ПРООН в Україні, за посиланням: https://www.ua.undp.org/content/ukraine/uk/home/innovation/undp-accelerator-labs/community-safary.html?fbclid=IwAR2gAHv3vU7t5DaTM3FV32qGRMtdbpiJqANzTBDr1rowKWQ13yboSJBjyj4.