Рух «Компостування у громадах – молодь діє!» поширено у селах Водотиї та Кмитів Житомирської області!

11 вересня у Водотиївському ліцеї Брусилівської селищної ради та 12 вересня у Кмитівській спецшколі-інтернаті Житомирської обласної ради було проведено майстер-класи з вермикомпостування органічних відходів та встановлено компостні контейнери.

Відпер, заклади зможуть перетворювати відходи, що зазвичай накопичуються у шкільних їдальнях, суху рослинність з пришкільних ділянок тощо у першокласний біогумус.

Такі органічні добрива є ціним ресурсом, оскільки на територіях школи та ліцею працюють теплиці де вирощуються власна рослина продукція для забезпечення потреб закладів.

Під час майстер-класу було презентовано інноваційну технологію вермикомпостування органічних відходів та зібрано компостні контейнери. Вже за три місяці, за умови дотримання простих правил, таких як підтримка вологості та оптимальної температури заклади отримають готовий субстрат.

Крім, того для учнів закладу було проведено акції «Цілі сталого розвитку – молодь діє!» де вони у ігровій та доступній формі познайомились із 17-ма Цілями сталого розвитку та заходами яких потрібно дотримуватись у повсякденному житті аби їх досягнути до 2030 року, дізнались про те, як звички впливають на наше життя та чи легко їх змінити, а ще як безвідповідальне споживання впливає на наш добробут та процвітання.

На жаль, молодь із сіл часто стикається із проблемами у реалізації своїх ідей, що насамперед, пов’язано із браком знань та досвіду. Тому, ми дякуємо Програмі малих грантів ПРООН-ГЕФ за підтримку та внесок у процвітання молоді із сел Житомирщини!