Розпочато тиждень кращих агроекологічних практик!

У квітні минулого року було розпочато проект ПМГ ПРООН-ГЕФ спрямований на вирішення проблеми деградації земель в умовах Поліського ландшафту.

В рамках цієї агроекологічної ініціативи Мережею «Зелена Житомирщина» спільно з Житомирським національним агроекологічним університетом, Асоціацією фермерів та приватних землевласників України в Житомирській області було розроблено технологію вирощування нішевих культур та відновлено 150 га земель у Житомирській області.

Технологія передбачає вирощування чорного кмину, амаранту, розторопші плямистої, які є лікарськими культурами і можуть використовуватися в якості біологічної добавки для оздоровлення. Ще однією із запропонованих культур є шрот, який можна ефективно використовувати в тваринництві як ресурс покращення молочної продуктивності тварин та профілактики різноманітних захворювань. Крім того, всі види представлених культур є медоносами і широко використовуються у бджільництві.

Зазначені культури можна вирощувати як на землях фермерів, так і на особистих приватних ділянках, крім того вони не потребують особливих витрат при вирощуванні та не вибагливі до ґрунтово-кліматичних умов Житомирського Полісся.

Враховуючи зазначені переваги, вирощування нішевих культур стане чудовим способом для покращення якості ґрунтів на власній ділянці та поширення кращої агроекологічної практики.

Якщо Вас зацікавила ця технологія, ми з радістю надамо вам необхідні рекомендації та матеріали, пишіть на сторінку Мережі у Facebook, Tvitter або на електронну пошту (http://zelena.org.ua/page/nashi-kontakti).

Крім того, з нагоди початку весняно-посівних робіт Мережа розпочинає тиждень присвячений кращим агроекологічним практикам, тому слідкуйте за нашими новинами та долучайтесь до наших ініціатив!