Прем’єра фільму «Один день на Землі»

Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй спільно з онлайн-спільнотою «Один день на Землі» готується до першої в світі глобальної прем’єри фільму, який включає документальний матеріал, відзнятий в кожній країні світу в один і той же день. Показ картини, яка носить таку ж назву, як і проект «Один день на Землі», відбудеться в кожній країні світу в день 22 квітня 2012 року. Запрошуємо Вас на перегляд! В Україні фільм буде показано у Києві та у Сімферополі. Фільм транслюватиметься англійською мовою з російськими субтитрами.

Київ    Червона зала Будинку кіно за адресою вул. Саксаганського, 6, 14:00-15:45 Сеанс безкоштовний, розсадка вільна (в залі 670 місць). Для входу необхідно мати роздруківку цього запрошення.

СімферопольАрт-центр «Карман» за адресою вул. К. Маркса 3, офіс 17, 12:00-13:45 Сеанс безкоштовний, розсадка вільна (в залі 40 місць). Після фільму запрошуємо на інтерактивну бесіду «Життя у глобалізованому світі».

Фільм створено в партнерстві з Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй, а також з більш ніж 60-тьма недержавними організаціями і постійно зростаючою онлайн-спільнотою, до якої увійшли 19 тисяч кінорежисерів, як професійних, так і початківців. 10 жовтня 2010 року (10/10/10) учасники проекту, в тому числі і 95 офісів ПРООН в різних країнах, відзняли документальний матеріал в кожній країні світу, який відобразив радощі, перемоги і боротьбу всього людства. Фільм зібрав найкращий матеріал з 3000 годин кінопродукту, який тепер зберігається в спільному архіві учасників проекту.

«Фільм визначає те, що пов’язує нас усіх, водночас акцентуючи увагу на різноманітті, яке є частиною нашої індивідуальності», - зазначає Кайл Руддік, засновник і директор проекту. – «Цей фільм увібрав у себе надію, а також заклик до дій задля позитивних змін в тих галузях, якими опікується світова спільнота на глобальному і локальному рівнях».

«Для нас велика честь бути авторами першого проекту такої величини», - сказав Брендон Літман, один із засновників проекту і виконавчий продюсер фільму. – «Півтора роки тому цей проект існував тільки на рівні ідеї, яку біло подано на розгляд Організації Об’єднаних Націй. Він є справжнім прикладом того, як ідея може перетворитися у насправді глобальну ініціативу».

«Прем’єра фільму стане абсолютно безпрецедентною подією: за допомогою спільноти медіа творців і некомерційних партнерів ми зможемо показати фільм «Один день на Землі» у кожній країні світу. Цей кінопроект висвітлює дивовижне різноманіття, конфлікти, трагедії і тріумфи, які мають місце в світі в один і той же 24-годинний період часу», - зазначила Рікарда Рігер, Директор Представництва ПРООН в Україні.

В Києві показ організовано спільно з Київським міжнародним кінофестивалем та Спілкою кінематографістів України.

Інформація про проект "Один день на Землі"

Проект "Один день на Землі"було започатковано у вересні 2008 року з метою створити унікальну відео-капсулу часу, глобальне онлайн-товариство і повноцінний кінопродукт, який би увібрав зйомки в усіх країнах світу протягом 24-годинного періоду 10 жовтня 2010 року. Засновник і директор проекту Кайл Руддік разом із виконавчим продюсером Брендом Літманом заснували проект як спільний архів, у якому всі учасники могли б використовувати і редагувати відеоматеріал з метою показати свою інтерпретацію світу. Проект «Один день на Землі» співпрацює із багатьма некомерційними і недержавними організаціями з метою задокументувати відображення важливих соціальних проблем. Детальніше на сайті www.OneDayOnEarth.org.