"ОДИН ПРОЕКТ - ПОТУЖНА МЕРЕЖА" - підведення підсумків роботи проекту ПМГ ПРООН-ГЕФ з питань соціальної інклюзії

"ОДИН ПРОЕКТ - ПОТУЖНА МЕРЕЖА" - підведення підсумків роботи проекту ПМГ ПРООН-ГЕФ з питань соціальної інклюзії

- 10 місяців роботи проекту;
- 3 підручники, схвалені вченими радами вищих навчальних закладів;
- мережа експертів з питань соціальної інклюзії з 4 регіонів України;
- навчальний візит з обміну досвіду до Республіки Білорусь;
- 2 міжнародні наукові практичні конференції;
- конкурс проектів з питань соціальної інклюзії;
- 1 он-лайн курс з питань "Соціальної інклюзії".

Саме ці досягнення та перспективи співпраці обговорювалися командою та експертами проекту ПМГ ПРООН-ГЕФ з питань соціальної інклюзії на фінальному семінарі проекту, присвяченому обміну досвідом щодо застосування інноваційних підходів Програми ПМГ ГЕФ з питань соціальної інклюзії та розширення доступу для участі людей з обмеженими можливостями в проектах розвитку громад».

Експерти продемонстрували сучасні напрямки роботи із людьми з інвалідністю, актуальні напрями соціальної реабілітації, можливості розвитку екологічного напряму в сфері інклюзивного туризму та переваги і перспективи створення соціального підприємництва, зокрема екологічного спрямування. Також було представлено новий дистанційний курс ПМГ ПРООН-ГЕФ «Соціальна інклюзія». (детальніше про курс за посиланням:http://www.ecoacademy.org.ua/book/socialna-inklyuziya).

Ми щиро дякуємо Михайлу Скребейку Михаил Скребейко, голові Столінської обласної громадської організації «Центр підтримки молоді з обмеженими можливостями», не тільки за участь у семінарі, але й за натхнення Вашою діяльністю, що ми отримали під час візиту до Республіки Білорусь!

Дякуємо нашим експертам та партнерам - Льовочкіній Антоніні Михайлівні, доктору психологічних наук, професору кафедри соціальної роботи факультету психології Київського національного університету імені Тараса Шевченка; Верніку Олексію Леонідовичу, кандидату психологічних наук, старшому науковому співробітнику Інститутупсихології ім. Г.С. Костюка НАПН України; Чуйко Олені Василівні, доктору психологічних наук, професору, завідувачу та Шкуро Валентині, кандидату психологічних наук, асистенту кафедри соціальної реабілітації та соціальної педагогіки КНУ ім. Тараса Шевченка; Мосаєву Юрію Володимировичу, доценту кафедри соціальної роботи КЗВО «Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія» Запорізької обласної ради, кандидату соціологічних наук; Барні Наталії Віталіївні, професору, доктору філософських наук, директору інституту філології та масових комунікацій, Коротєєвій Антоніні Вікторівні, кандидату економічних наук, професору кафедри туризму документних та міжкультурних комунікацій Відкритого міжнародного університету розвитку людини “Україна” та всім колегам, експертам, громадським активістам за співпрацю, партнерство, висококваліфіковану роботу та експертну допомогу під впровадження проекту!

Подяка Програмі малих грантів ПРООН-ГЕФ за можливість розширити діючу мережу соціально та еколого орієнтованих експертів, розвиток нових партнерств, практичну допомогу громадам, реабілітаційним закладам Запорізької та Житомирської областей у розширенні можливостей людей з особливими потребами у доступі до ресурсів та екологічно дружніх продуктів.