Нові види тварин, відкритих у 2013 році

Відкрити новий вид тварин у ХХІ столітті - велика рідкість. І всеж таки вченим вдається відкрити нові види рослин і тварин. Тож перед вами тварини про яких ви дізнаєтеся вперше.

 Дослідники Смітсонівського інституту з США відкрили нову тварину в тропічних лісах Колумбії і Еквадору. Тварина назвали олінгіто. Це перший новий вид м'ясоїдних ссавців, виявлений в Західній півкулі за останні 35 років.

Дослідники виявили новий вид малого чорного тапіра - Tapirus kabomani - в Амазонії і описали його як новий вид в спеціалізованому виданні Journal of Mammalogy. Однак цей карликовий тапір був і раніше відомий місцевим індіанцям. Вид поширений в басейні Амазонки на території Бразилії та Колумбії.

Експедиція в гори віддаленого району північної Австралії Кейп - Мелвілл завершилася відкриттям трьох нових видів хребетних. Найцікавіший - це гекон з плоским листоподібним хвостом. Його назвали Saltuarius eximius.

Інший новий вид, відкритий під час експедиції на Кейп-Мелвілл, - це жаба, яка відкладає яйця у вологих щілинах скель. Її латинська назва Cophixalus petrophilus.

Ще одна наукова знахідка в тому ж районі - золотиста ящірка з довгими кінцівками, яка отримала назву Saproscincus saltus.

Хоча вперше кажана, який за забарвленням і візерунком нагадує панду, вчені спостерігали в Судані ще в 1939 році, проте тільки зараз вони змогли описати і ідентифікувати вид, що отримав назву Niumbaha superba.