Мережа «Зелена Житомирщина» долучилася до засідання Обласної ради учнівського самоврядування

Мережа «Зелена Житомирщина» долучилася до засідання Обласної ради учнівського самоврядування на тему «Успішність – мій шлях» за участю голів рад органів учнівського самоврядування закладів загальної середньої та позашкільної освіти об’єднаних територіальних громад, районів, міст і координаторів даного напрямку роботи. Засідання відбулося 01 жовтня 2019 року в м. Житомирі згідно плану роботи Комунального закладу позашкільної освіти «Обласний Центр дитячої та юнацької творчості» Житомирської обласної ради.

В рамках роботи засідання для координаторів лідерського осередку в області був проведений семінар-тренінг щодо досвіду Мережі «Зелена Житомирщина» у поширенні кращих практик освіти в інтересах сталого розвитку. Близько 50 учасників заходу ознайомилися з діяльністю Мережі, основними її напрямками роботи, завданнями та партнерствами. Одним із пріоритетних напрямків роботи організації є глобальні цілі сталого розвитку, які передбачають гармонійний розвиток виробництва, збереження природних ресурсів, підвищення соціального добробуту та залучення громад до прийняття рішень. Пізнавальним для координаторів стала інформація щодо платформи дистанційного навчання за такими тематиками: стійкі органічні забруднювачі; гендер та довкілля; управління проектами, впровадження, моніторинг та звітність; сталий розвиток громад; основи сталого розвитку; реєстр викидів та перенесення забруднювачів. Зареєструвавшись та пройшовши успішний онлайн-курс за обраною темою можна отримати сертифікат учасника.

Для координаторів лідерського осередку в області були презентовані екологічні ігри як інструмент, метод інтерактивного навчання, який може бути впроваджений в різних закладах освіти. Представлені екоігри популяризують Конвенцію ООН про зміну клімату, заходи з енергоефективності, запровадження моделі ЕСКО, Конвенцію ООН про біорізноманіття, Глобальні цілі сталого розвитку, поширюють обізнаність щодо необхідності захисту озонового шару та попередження наслідків зміни клімату.

За результатами семінару-тренінгу представники Житомирської області отримали теоретичні та практичні знання щодо освіти для сталого розвитку, що сприяють формуванню нового екологічно мислення, світогляду, позицій, цінностей, а набуті навички сприятимуть розвитку, який є соціально бажаним, економічно життєздатним і екологічно збалансованим.

Мережа «Зелена Житомирщина» щиро дякує Комунальному закладу позашкільної освіти «Обласний Центр дитячої та юнацької творчості» Житомирської обласної ради за сприяння у поширенні кращих практик освіти в інтересах сталого розвитку, формування якісного нового суспільства, розбудови спроможності, поширення обізнаності та знань щодо можливостей запобігання глобальних екологічних проблем на локальному рівні.