МЕРЕЖА СТАЛА УЧАСНИКОМ ЯРМАРКИ МЕДУ НА ЖИТОМИРЩИНІ

12 серпня 2022 р. представники Мережі ОГС «Зелена Житомирщина», ГО «Асоціація сільського розвитку» за підтримки ПМГ ПРООН-ГЕФ стали учасниками щорічної Ярмарки меду, організованою громадською організацією «Бджологради Житомирщини».

Місцеві жителі та гості міста отримали чудову нагоду придбати якісні продукти бджільництва у справжніх майстрів своєї справи, побачити весь асортимент продуктів бджільництва, зокрема, мед, бджолине обніжжя, пергу, прополіс, віск, скуштувати різні сорти меду та порівняти їх між собою.

До Ярмарки меду також долучився технологічний факультет Поліського національного університету, який наразі проводить курси бджолярів на базі навчальної пасіки факультету, а також представив власну продукцію бджільництва, ознайомив з дивовижним світом життя бджіл в оглядовому вулику.

Для наймолодших учасників Ярмарки меду Мережею була проведена цікава та пізнавальна вікторина на тему «Чарівний світ бджіл», яка розкрила значення бджіл, меду, його компонентів для природи та людини, поглибила знання щодо історичних фактів про бджолиний труд та про мед. Також були представлені різноманітні інформаційно-пізнавальні матеріали на екологічну тематику, зокрема екологічні ігри: «Безпечна громада», «Цілі сталого розвитку» та «Зелене місто».

Чи ви знали, що Україна входить до п’ятірки країн – найбільших виробників меду, а сучасне бджільництво є важливою галуззю сільського господарства? Урожаї сільськогосподарських культур на ділянках, що запилюються бджолами, збільшуються в середньому на 30-50%. Порівняно з іншими комахами бджоли запилюють у два рази швидше. Як казав Альберт Ейнштейн: «Через 4 роки після загибелі останніх бджіл на Землі, загинуть і люди». То ж цінуймо працю бджіл-трудівниць, які запилюючи рослини, продовжують життя на Землі і дарують цінні продукти.

 

Висловлюємо щиру вдячність всім учасникам заходу, зокрема ГО «Бджологради Житомирщини» за організацію та проведення Ярмарки меду!