КЗДО "Берізка" Радомишльської міської ради отримали набори для підвищення імунітету та предмети індивудіального захисту

20 листопада 2020 року вихованці Комунального закладу дошкільної освіти № 1 «Берізка» Радомишльської міської ради Житомирської області для підвищення імунітету та подолання наслідків захворювання в період тривалої пандемії коронавірусу СOVID-19, отримали 40 наборів та предметів індивудіального захисту, а саме антисептичне мило ручної роботи, захисні маски, а також екологічно чисту продукції бджолярства (мед, прополіс, пилок, мед в сотах). Хочемо зазначити, що комплектація наборів була придбана у сільських жінок, які в такий складний період опинилися сам на сам зі свої ми проблемами, що пов’язані з браком коштів, низькооплачуваною або взагалі безоплатною роботою і намагаються розвивати власну справу з метою отримання доходу для своєї сім'ї.

Пандемія COVID-19 завдає відчутних ударів не лише світовій фінансово-економічній системі, але й суттєво впливає на права людини та ґендерну рівність. Адже жінки і чоловіки по-різному відчувають наслідки кризових ситуацій. Найгостріше дана проблема відчувається сільськими жінками в сільській місцевості, де спостерігається відсутність мотивації до праці, бідність, трудова міграція, безробіття, занепад соціальної інфраструктури, поглиблення демографічної кризи та відмирання сіл.

Радомишльська районна громадська організація «ХВИЛЯ» не залишилася осторонь від наслідків спричинених пандемією COVID-19, взявши участь у Конкурсі проектів "Людяність та взаємодопомога" Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження», та отримала  підтримку в розмірі 100 000 грн. для підтримки сільських жінок та дітей в цей складний період.

Хочемо подякувати за співпрацю та сприяння у розбудові спроможності та лідерства жінок з сільської місцевості Потієнку Олександру Леонідовичу, голові Радомишльської районної ради Житомирської області, Капранчук Людмилі Анатоліївні, директору Комунального закладу дошкільної освіти № 1 «Берізка» Радомишльської міської ради Житомирської області та волонтерам Мережі "Зелена Житомирщина".