Компостуй!

Чи є альтернатива спалюванню? Так, і не одна. Найбільш дієвим, екологічно свідомим і, можливо, найактуальнішим для українських реалій, способом використання сухостою та органічних відходів є компостування, тому цей метод описаний нижче. Також, альтернативними методами є переробка органічних речовин на корм для худоби, будівельні матеріали чи біопаливо.

В  Україні вже існують практики успішного і економічно-обґрунтованого компостування. Компостування не тільки запобігає утворенню шкідливих парникових газів на звалищах, але й допомагає задовольнити потребу у добривах для садового господарства. Метод компостування легко можна використовувати для власного господарства слідуючи простим правилам (завантажити плакат "Компостуй!").

Крім того, самоорганізація для спільного компостування сухої рослиності та органічних відходів, спільне раціональне використання отриманих добрив, поширення отриманого досвіду та інформації - дієвий спосіб зменшити кількість пожеж та поширити екологічно дружні ініціативи у своїй громаді.