Громадські слухання стосовно розвитку зеленого туризму у Радомишльському та Малинському районах

Протягом липня 2012 року у селах Ірша та Вирва відбулися громадські слухання  в рамках проекту "Створення "зеленого туризму" з практичними заходами щодо збереження біорізноманіття та використанням немотиризованих джерел  пересування ". Основною метою громадських слухань було  залучення місцевих  зелених садиб до участі у проекті. Також обговорювалися питання щодо принципів організації зелених садиб та дозвілля туристів. 

Нагадаємо, що вище зазначений проект реалізовується у Малинському та Радомишльському районах Житомирської області з кінця березня 2012 року. 

Зелений туризм (або екологічний туризм) - тип туризму, що полягає у подорожах до природних, недоторканих людиною, часто природоохоронних територій з мінімальним негативним впливом на цю територію. Одним із підтипів зеленого туризму є  також сільський зелений туризм. Цей вид туризму, сприяючи розвитку малого бізнесу в аграрних регіонах, дає можливість міським мешканцям активно відпочивати в приватних сільських господарствах, а сільським господарям поліпшити своє фінансове становище.