Година Землі 2013: як це було

23 березня о 20:30 за місцевим часом хвиля Години Землі прокотилася від островів Самоа до Ісландії та островів Кука! Більше 7000 міст у 152 країнах світу, у тому числі 38 міст України разом зі столицею, приєдналися до найбільшої добровільної кліматичної акції та згасили світло на відомих пам'ятках архітектури та у власних домівках.

В Україні та в світі Година Землі об’єднала дуже різних людей та організації, які, мабуть, ще ніколи не працювали разом. Кампанію підтримали десятки громадських та бізнес організацій, навчальних закладів, урядових структур та Українська Греко-Католицька Церква.

Послом Години Землі в Україні цього року став зірковий плавець Денис Силантьєв. На підтримку Години Землі у світі виступили актриса та модель Джессіка Альба, актриса Лі Бінгбінг, футболіст Лео Мессі, Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, президент Росії Володимир Путін та багато інших відомих людей.

Десятки знакових споруд та пам’яток опинилися на одну годину у темряві, щоб привернути увагу України до екологічних проблем нашої Планети. Серед них пам’ятник «Батьківщина-мати» у Києві, Одеський театр Опери та Балету, Архикатедральний Собор Святого Юра у Львові, Біла Альтанка в Полтаві, Луцький замок, стара фортеця у Кам’янці-Подільському та багато інших. Серед світових пам'яток, що згасили в суботу свої вогні – Московський Кремль та Красна площа, Ейфелева Вежа (Париж), Букінгемський палац (Лондон), Емпайр-Стейт-Бі́лдінг (Нью-Йорк), Бурдж Халіфа (Дубай) та інші.

На підтримку кампанії Година Землі Україною пройшли десятки подій, організованих молодіжними, громадськими та бізнес-організаціями.