Екологічна акція "Посади дерево Миру" на базі Березівської спецшколи Житомирської обласної ради

31 жовтня 2023 року за сприяння ПМГ ПРООН-ГЕФ, Мережі ОГС "Зелена Житомирщина" на базі Березівської спецшколи Житомирської обласної ради відбулася екологічна акція під гаслом "Посади дерево миру", в рамках якої спільними зусиллями з вихованцями закладу було проведено посадку плодово-ягідних культур за еколого-безпечною технологією, щоб задовольнити потреби у здорових екосистемах, які забезпечують продовольчу безпеку країни.  

Для дітей з особливими освітніми потребами було організовано пізнавальну вікторину-руханку як розпізнати дерева, кущі, трав'янисті рослини, ознайомилися з їх різними видами та назвами, а також діти за зовнішнім виглядом листка визначали якій рослині він належить. А по завершенню всіх ініціатив на дітей чекав солодкий сюрприз у вигляді різних смаколиків.
Акція спрямована на привернення уваги молоді до екологічних проблем сьогодення, ознайомлення з основами кліматично розумного сільського господарства, формування дбайливого ставлення до навколишнього природного середовища, підвищення рівня екологічної свідомості та екопатріотизму, прагнення берегти природу рідної землі.

Щиро дякуємо ПМГ ПРООН-ГЕФ за можливість реалізації даної ініціативи та чуйність, доброзичливість, підтримку колективу Березівської спецшколи.