Долучайтесь до святкування Міжнародного дня Чорного моря!

31 жовтня 2020 року відбудиться регіональна онлай-конференція за підтримки Турецького морського науково-дослідного фонду (TUDAV) з нагоди 24-ї річниці підписання Чорноморського стратегічного плану дій.
 
Цьогоріч День Чорного моря настав у нелегкий для всіх час, коли світ переживає пандемію коронавірусу і людство визнає важливість адаптації та стійкості. Дуже важливо, щоб ми, як Причорноморські країни, святкували цей День з усвідомленням того, що нам потрібно вжити заходів для підвищення стійкості до майбутніх викликів. Для цього нам потрібно підвищити рівень проінформованості та наукових знань, залучати експертів, сприяти розширенню можливостей у формуванні політики та співпраці громади і влади.
 
Протягом багатьох років було проведено численні наукові дослідження та розроблено плани для вдосконалення бази наукових знань щодо Чорного моря та його прибережних районів. Існує безліч мереж із зацікавлених сторін, які зосереджуються на охороні довкілля та сталому розвитку Чорного моря. Організації громадянського суспільства долучаються до заходів з розвитку потенціалу, освітніх та інформаційних заходів. Проведені заходи сприяють посиленню вза'ємозв'язків та дій між громадськістю, науковим та політичним середовищем.
 
Під час конференції буде обговорено наступні питання:
 
- Наукові дослідження та заходи щодо збереження морських середовищ існування та екосистем;
- Вплив зміни клімату на морське середовище, потенційний соціально-економічний вплив на прибережні громади Чорного моря та заходи з адаптації;
- Роль Чорного моря у забезпеченні продовольчої безпеки та підтримці місцевих засобів до існування;
- Розвиток та вплив громадянського суспільства;
- Аквакультура як основна складова синьої економіки;
- Міжнародні та національні завдання щодо цілей сталого розвитку.
Зареєструватись на конференцію та дізнатись більш детальну інформацію можна за посиланням: http://tudav.org/en/the-black-sea-action-day-2020/