Добрі справи притягують добрих партнерів

Лише так ми можемо пояснити нашу перемогу в Конкурсу проектів Фонду «Відродження» на тему «Людяність і взаємодопомога» серед понад 300 заявок з усієї України  та підтримку нашої невеличкої, але дуже важливої для громади м. Радомишль та Радомишльського району ініціативи.

Зараз вже  важко собі уявити ті перші дні небезпеки і невизначеності, коли місто Радомишль отримало першого хворого на коронавірус. А сталося це 12 березня, в той час, коли МОЗ ще не було поширено офіційних  протоколів лікування хворих на СOV-19.

Маючи підтримку та досвід роботи в Програмі малих грантів ПРООН-ГЕФ в розбудові спроможності та лідерства жінок з сільської місцевості, ми починали в складних умовах, згуртовувалися разом, щоб допомогти нашим медикам самим необхідним захисним одягом халатами та масками.

А тепер завдяки підтримці Міжнародного Фонду “Відродження” ми маємо можливість не лише збільшити кількість такого необхідного захисного одягу до 400 халатів та 1000 масок, а й допомогти нашим жінкам-волонтерам-швачкам,  а найголовніше  розвивати групи самодопомоги сільських жінок, згуртуватися і побачити, що наша громада така різноманітна, щира та відкрита.

Сьогодні допомогу вже отримали не тільки медичні працівники Радомишльської центральної районної лікарні,  поліклінічного відділення  Радомишльського комунального закладу, фельдшерсько-акушерських пунктів, сіл Борщів, Веприн, Верлок, а й місцевих управлінь поліції, Держспоживслужби, лабораторного відділення Малинського міжрайонного відділу Житомирського обласного центру МОЗ України. На 29 травня запланована передача 500 захисних масок позашкільним дитячим закладам м. Радомишль, які відкриються з 1 червня і працюватимуть в умовах адаптивних карантинних заходів.

На початку шляху важко було навіть уявити, що наша діяльність із самодопомоги та підтримки малозабезпечених сільських жінок та їх згуртованість проти СOV-19, продемонструє додаткові й  такі значущі переваги. Виявляться, в нашій громади працюють принципи взаємодії поліції та громади, соціальної згуртованості та повноцінної підтримки принципів освіти для сталого розвитку.

Дякуємо нашим партнерам за можливість практично довести, що ми громада, що групи самоорганізації сільських жінок – це потужна сила, яка згуртовує навколо себе місцеву владу, і поліцію,  молодь, організації громадянського суспільства та місцевих партнерів. Хочемо висловити подяку голові Радомишльської районної ради Потієнку Олександру Леонідовичу за щиру підтримку громадських ініціатив.

Попереду  широка інформаційно-просвітницька діяльність, залишаються неохопленими питання професійного вигоряння медичних та педагогічних працівників, їх психологічної підтримки. Але ми знаємо: добро творить дива, і в цій нелегкій роботі очікуємо лише позитивних змін та неймовірних результатів.