Добрі справи добрих партнерів: просвіта заради безпеки

Завдяки підтримці та досвіду роботи Мережі «Зелена Житомирщина» з Програмою малих грантів ПРООН-ГЕФ щодо розвитку лідерства жінок з сільської місцевості, нам вдалося розширити коло партнерств та стати частиною команди  Міжнародного Фонду «Відродження».

Проект Асоціації сільського розвитку та Мережі організацій громадянського суспільства «Зелена Житомирщина», спрямований на самоорганізацію сільських жінок у боротьбі з епідемією  СOV-19, отримав перемогу в конкурсі  «Людяність і взаємодопомога» серед понад 300 заявок з усієї України. Метою проекту є дуже важлива для громади м. Радомишль та Радомишльського району ініціатива, яка об’єднує та допомагає боротися з пандемією, підтримуючи соціально-економічний розвиток сільських жінок. 

За підтримки Міжнародного Фонду “Відродження” (https://www.irf.ua/) групами самоорганізації сільських жінок Радомишльського району пошито 400 костюмів та 1000 масок. Понад 700  масок та 50 костюмів передано до дитячих садочків та навчальних закладів міста Радомишль. Дякуємо нашим жінкам-волонтерам-швачкам Куцько Антоніні з с. Вишевичі, Некрашевич Ользі, Срібнюк Валентині, Зубленко Валентині з м. Радомишль.

Завдяки підтримці відділу освіти, молоді та спорту Радомишльської міської ради в навчальних та дошкільних закладах, буде забезпечено проведення інформаційно-просвітницької роботи з дітьми та молоддю з питань запобігання поширенню СOV-19. За підтримки Міжнародного Фонду «Відродження», Радомишльської міської ради командою проекту розроблено та поширено плакати, які в доступній формі розповідають дітям та їх батькам про прості дії, які рятують життя, в період світової пандемії коронавірусу.

Залишаються неохопленими питання професійного вигоряння медичних та педагогічних працівників, їх психологічної підтримки. Але ми знаємо: добро творить дива, і в цій нелегкій роботі, очікуємо нових позитивних змін та партнерств  заради розвитку громади.

Завантажити плакат можна за посиланням: /sites/default/files/covid-19_poster.jpg