День Землі 2013: обличчя зміни клімату

Організація Об‘єднаних Націй, 22 квітня 2013 року – Міжнародний день Матері-Землі є визнання того, що Земля та її екосистема забезпечують своїх мешканців життям та засобами існування. Він також визнає колективну відповідальність, як це було передбачено в Декларації Ріо 1992 року, заради сприяння гармонії з природою і Землею для досягнення справедливого балансу між економічними, соціальними та екологічними потребами нинішнього і майбутніх поколінь людства.

Світ повільно реагує на надзвичайні ситуації, пов`язані з глобальним потеплінням, і шкоду, що завдає людина. У 1972 році Організація Об`єднаних Націй організувала першу Конференцію ООН з проблем навколишнього середовища в Стокгольмі. Це поклало початок глобальної поінформованості про взаємозалежність, яка існує серед людських істот, інших видів життя, і нашою планетою.

«Міжнародний день Матері-Землі – це шанс, щоб підтвердити нашу колективну відповідальність сприяти гармонії з природою, в той час, коли наша планета перебуває під загрозою через зміну клімату, нераціональну експлуатацію природних ресурсів та інших штучних проблем», - генеральний секретар ООН Бан Кі-Мун заявив у своєму зверненні з нагоди Дня.

«Коли ми виступаємо загрозою планеті, ми знищуємо наш єдиний дім, а отже і наше майбутнє виживання. У цей Міжнародний день давайте підтвердимо наші зобов`язання поважати і шанувати Матір-Землю ", - продовжив він.

Визнаючи, що Мати-Земля відображає взаємозалежність, яка існує серед людських істот, інших видів живих організмів і планетою, де ми всі живемо, Генеральна Асамблея оголосила 22 квітня Міжнародним днем Матері-Землі (A/RES/63/278), щоб підкреслити необхідність та допомогти поліпшити життя дітей і дорослих, щоб вони могли вести повноцінне і осмислене життя.

Більше інформації за посиланням: http://www.earthday.org/2013/about.html