Автора фільму про сланцевий газ пропонують номінувати на Нобелівську премію

Активісти Національного екологічного центру України виступили з ініціативою номінувати на Нобелівську премію Джоша Фокса, автора фільму про катастрофічні наслідки видобування сланцевого газу. Сьогодні вони надіслали звернення з проханням висунути кандидатуру кінорежисера на премію до організацій та лауреатів, що вже отримали її у категорії «За мир».

Джош Фокс, який у 2010 році зняв документальну кінострічку «Гезленд», показав світу загрози і катастрофічні наслідки видобування сланцевого газу та використання технології фрекінгу.

Неймовірно великі площі на території США і ряду інших країн вже сьогодні отруєні і спотворені газодобувною промисловістю. Жодна інша гірничо-видобувна галузь не знищує природні території нашої планети в таких масштабах. Сьогодні сланцевий газ видобувають методом фрекінгу, а він є найбільш небезпечним і загрожує довкіллю у довгостроковій перспективі. При цьому, останніми роками відбулася експансія газовидобувних компаній у багатьох країнах світу і передусім Європи, де така промисловість спричинить найбільші економічні збитки. Це стосується і країн Третього світу, не здатних протистояти потужним корпораціям.

Подивитися фільм “Газленд”: http://www.youtube.com/watch?v=yRh2OlYzVec