Амбітний заклик до дій прозвучав на Конференції ООН про боротьбу з опустелюванням

Урядові міністри з 196 країн, представники органів місцевого самоврядування та неурядових організацій, вчені та експерти галузі зібралися у Нью-Делі, Індія, з 2 по 13 вересня, на чотирнадцяту сесію Конференції Сторін Конвенції ООН про боротьбу з опустелюванням  (UNCCD COP14).

Основний фокус Конференції - пошук способів зупинити деградацію земель, підтримуючи стійке майбутнє для громад та екосистем. Це завдання є особливо актуальним, адже сім'ї та громади страждають від посухи, повеней і лісових пожеж, які стають все частішими та інтенсивнішими у багатьох частинах світу.

Відповідно до останньої спеціальної доповіді Міжурядової групи з питань зміни клімату, під тиском людини і зміни клімату посилюються такі проблеми, як деградація, опустелювання, вирубка лісів та продовольча безпека.

Сьогодні понад мільйон видів рослин і тварин знаходяться на межі вимирання, що значною мірою відбувається через втрату середовища існування та деградацію земель, що також загрожує глобальній продовольчій безпеці. Три з кожних чотирьох гектарів землі були змінені у своїх природних станах, а врожайність приблизно одного з кожних чотирьох гектарів землі знижується. Деградація земель у поєднанні зі зміною клімату та втратою біорізноманіття може змусити до 2050 року мігрувати до 700 мільйонів людей.

Делегати Конференції обговорять шляхи зменшення цих наслідків, сприяючи інвестиціям у позитивні зміни, щоб забезпечити можливості та дії, особливо для фермерів, чий внесок часто не визнається, та допоможе побудувати більш стійкий шлях до майбутнього.

Глобальний екологічний фонд (ГЕФ) виступає фінансовим механізмом для Конвенції ООН про боротьбу з опустелюванням та надає фінансування для допомоги країнам, що розвиваються, у досягненні цілей Конвенції.

Детальніше за посиланням:https://www.thegef.org/news/un-desertification-conference-opens-new-delhi-ambitious-call-action