Акція з висадки плодових дерев в Кмитівській спеціально загальноосвітній школи-інтернаті

Сьогодні була проведена екологічна акція щодо висадки плодових дерев та оновлення саду для вихованців Комунального навчального закладу "Кмитівської спеціально загальноосвітньої школи-інтернату" Житомирської обласної ради. Даний захід проводиться Мережею ОГС «Зелена Житомирщина» спільно з Поліським національним університетом за підтримки Програми малих грантів ПРООН-ГЕФ в рамках проєкту "Інноваційні агроекологічні рішення для сталого сільського господарства на деградованих землях Полісся".

До висадки плодових дерев долучилися Нігородова Світлана, національний координатор ПМГ ПРООН-ГЕФ, Скидан Олег, ректор Поліського університету, Дяченко Марина, координатор Партнерської мережі «Освіта в інтересах сталого розвитку в Україні», Пінчук Віталій, директор КНЗ "Кмитівської спеціально загальноосвітньої школи-інтернату" Житомирської обласної ради, Крижанівська Ольга, провідний спеціаліст НПП «Голосіївський», Журавель Сергій, експерт ГО «Асоціація фермерів та приватних землевласників України в Житомирській області», Бондар Настя, голова ГО «Екомайбутнє», Влад Задерейко, голова ГО «Асоціація сільського розвитку», Журавель Світлана, експерт Мережі ОГС «Зелена Житомирщина» та інші.

Кмитівська спеціально загальноосвітня школа-інтернат в рамках проєкту отримала сільськогосподарську техніку. 60 дітей з особливими потребами матимуть можливість різнопрофільно розвиватися, ознайомлюватися з технологічним процесом вирощування лікарських та сільськогосподарських культур за органічною технологією, матимуть нагоду безпосередньо взяти участь в ньому. Це допоможе вихованцям школи-інтернату отримати практичний досвід та навички ведення сільського господарства з метою адаптації до сучасних тенденцій та подальшої їх трансформації у суспільство.

За сприяння Мережі «Освіта в інтересах сталого розвитку в Україні» діти з особливими потребами отримали розмальовки, книжечки з питань управління відходами, кольоровий папір, альбоми, олівці, фломастери, пластилін та інші види канцелярських товарів. Нехай дане приладдя сприяє освітньому розвитку дітей з врахуванням екологічної складової.

Дякуємо всім учасникам заходу за розвиток партнерських відносин, вклад в поліпшення екологічної ситуації регіону та підтримки напрямку соціальної інклюзії!!! Успіхів всім!!!