14 проектів, які призведуть до кліматичної катастрофи

До відкриття Всесвітнього економічного форуму у Давосі (Швейцарія) Грінпіс опублікував доповідь «Точка неповернення», у якій представлені 14 найнебезпечніших для клімату промислових проектів.

Це проекти з видобутку викопного палива: нафтоносні піски у Канаді та Венесуелі, глибоководне буріння у Бразилії та Мексиканській затоці, збільшення видобутку вугілля у США, Австралії, Індонезії та західних провінціях Китаю. А також видобуток сланцевого газу в США, збільшення видобутку нафти й газу на шельфі Каспійського моря, видобутку газу в Африці, видобутку нафти в Іраку, запуск видобутку нафти й газу на Арктичному шельфі. Їх реалізують компанії Shell, BHP Billion, Peabody, Enbridge, «Газпром», Cairn Energy, Petrobras та ВР.

«Цей список — свідчення лицемірства урядів, які говорять про боротьбу зі зміною клімату, і одночасно проштовхують гігантські проекти, що погіршують цю проблему», — каже Кумі Найду, виконавчий директор Грінпіс, який приїхав у Давос, щоб зустрітися з представниками бізнесу і держав.

Доповідь "Точка Неповернення" доступна за посиланням: http://www.greenpeace.org/russia/Global/russia/report/2013/PointOfNoRetu...