01-02 листопада 2012 року в с. Лутівка відбувся семінар «Енергозбереження: від розмов до впровадження»

 

Восени 01-02 листопада 2012 року в с. Лутівка Радомишльського району відбулося проведення семінару «Енергозбереження: від розмов до впровадження» та круглого столу на тему: «Від розмов – до впровадження.

Перші результати економії» з проблематики зміни клімату, переваг енергоефективних технологій, на якому було ознайомлено громаду с. Лутівка із узагальнюючим результатом щодо ефективності заміни лампочок, а також визначено внесок громади у впровадження проекту, поширення поінформованості та обізнаності громади з питань зміни клімату та використання засобів енергозбереження в побуті. Семінар підбив підсумки роботи проекту Програми Малих Грантів ГЕФ «Впровадження енергозберігаючих засобів та підвищення культури енергозбереження як запобігання глобальному потеплінню». Завдяки дії проекту силами місцевої громади та за підтримки Програми Малих Грантів ГЕФ було замінено 160 світильників вуличного освітлення в с. Лутівка, прокладено близько 12 км нового кабелю, замінено близько 250 ламп внутрішнього освітлення.  Встановлені нові, енергозберігаючі лампи, які під час дії проекту (10 місяців) вже зекономили 81 600 Квт електроенергії. Крім цього значним результатом дії проекту можна вважати ще й   запобігання викиду в атмосферу приблизно 51 408 кг СО2

Також підвищено рівень екологічних знань громади с. Лутівка з питань зміни клімату завдяки семінарам та громадським слуханням на яких були висвітлено сьогоденні екологічні виклики, розказано про можливість долучитися кожній людині до їх зменшення шляхом проведення заходів із заміни ламп розжарювання на енергоефективні лампи в с. Лутівка.

Сподіваємось, найближчим часом по всій Житомирщині замість звичайних «лампочок Ілліча» з’являться нові – сучасніші, економніші і набагато ефективніші енергозберігаючі лампочки.